Markkinointitoimisto Brand Team Finland Oy, Jyväskylä

Hakusanamainonta
kasvumainonnan dynamo

Tähtääkö yrityksenne kasvuun? Hakusanamainonta auttaa teitä tavoitteeseen pääsyssä.

Mitä on hakusanamainonta?

Hakusanamainonta eli SEM (Search Engine Marketing) tarkoittaa hakukoneeseen ohjautuvaa mainontaa. Mainokset ovat tekstimuotoisia ja näkyvät potentiaalisille asiakkaille sponsoroituina hakumainoksina. Mainokset kohdistetaan käyttäjien hakemien avainsanojen perusteella niin, että yrityksenne löytyy aina kun asiakas etsii yritystoimintanne keskeisellä hakusanalla tietoa hakukoneesta. Hakusanamainonta on tehokas ja edullinen tapa tavoittaa asiakkaat, jotka etsivät tietoa yritystoimintanne palveluista verkossa. SEM Hakusanamainonnalla olette esillä oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan, kun asiakas on potenttiaalisimmillaan etsimässä tietoa juuri teidän palveluistanne tarpeisiinsa.

 

Hakusanamainonta on usein ensimmäinen mainonnan työkalu, joka yrityksessä otetaan käyttöön, sillä hakusanamainonta on usein kustannustehokkain ja järkevin tapa aloittaa mainonta. Mainonta keskittyy aina sellaisiin henkilöihin, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta teidän palveluvalikoimanne tuotteisiin ja palveluihin. Mainonnan suurin etu on löydettävyyden parantaminen. Näytte asiakkaalle verkossa jo asiakkaan kartoitusvaiheessa, jolloin hän etsii tietoa palvelusta. 

 

Hakusanamainonta mahdollistaa yrityksellenne hakusivun ensimmäisen sivun mainospaikat. Verkossa vertailemme usein ainoastaan hakutuloksien ensimmäisen sivun yrityksiä. Hakusanamainonnalla pääset käsiksi myös näihin hakutulossijoituksiin.

 

Hakusanamainonnan tavoitteena on saada lisää kävijöitä sivuillenne, kasvattaa myyntiä, kerätä yhteydenottoja ja saada asiakkaat palaamaan sivuillenne. Oikein tehty hakusanamainonta auttaa yritystänne saavuttamaan myyntitavoitteenne.

 

Miten käynnistää yrityksen hakusanamainonta?

Hakusanamainonta kannattaa aloittaa asiantuntijan kanssa, sillä mainonnan aloittaminen vaatii yritykseltä erilaisia toimenpiteitä.

Nämä toimenpiteet voi itsekkin oppia, mutta niiden opiskelu vie paljon aikaanne yritystoiminnaltanne. Lisäksi on tärkeää, että mainostyökalujen ja mainoskampanjoiden asennus onnistuu ensimmäisellä kerralla täydellisesti, jotta mainonnasta saadaan täysi potentiaali irti.

1

Google mainontaa aloitettaessa valitse kumppani mainontaan huolellisesti.

Kumppani ehdottaa ja esittää teille parhaiten toimivia tapoja toteuttaa mainontaa Googlessa, sekä neuvoo oikean mainosbudjetin laadinnassa.

2

Asiantuntijamme perehtyy liiketoimintaanne. Paneudumme alueenne hakumääriin ja teemme avainsanatutkimuksen, jonka avulla tiedämme millä avainsanoilla hakumainonta toteutetaan. Suunnittelemme lisäksi tekstisisällön mainoksille.

3

Ilmoitamme kun kampanjanne on voimassa. Huolehdimme kampanjan ylläpidosta ja raportoinnista asiakkaalle. Seuraamme kampanjaa ja optimoimme kampanjaa löytämään parhaat mahdolliset avainsanat ja relevanteimman yleisön mainoksillenne.

4

Toimimme Google-mainonnan palveluissamme kiinteällä kuukausihinnalla. Kuukausihinnan lisäksi laskutamme yritykseltä muuttuvana kustannuksena Googleen käytetyn mainosbudjetin. Saat molemmat eriteltynä laskulle.

näin hakumainonta hinnoitellaan

Hakusanamainonta soveltuu kaikenlaiseen liiketoimintaan. Mainontaa voi tehdä pienellä tai suurella budjetilla asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Hakusanamainonnassa et maksa turhasta, sillä maksat Googlelle vain tilanteessa jossa potentiaalinen asiakas siirtyy verkkosivustollenne. Klikkien hinta vaihtelee hakusanan kilpailutilanteen ja mainoksen laatupisteiden mukaan. Mainoksen laatusisältöön vaikuttaa myös verkkosivun sisältö, joten on tärkeää että verkkosivuilta löytyy relevanttia tietoa mainosta koskevasta aiheesta. Suomessa klikkihinnat vaihtelevat 0,2 €-2,00 € välillä.

 

Hakumainonnan mainosbudjetin lisäksi yritys maksaa kumppanille kuukausikulua mainoksen optimoinnista. Optimoinnin tarkoituksena on taata, että mainos tavoittaa oikean kohderyhmän jokaisessa tilanteessa. Optimointi myös laskee klikkihintaa kampanjan edetessä. Optimoinnin kuukausihinta on kampanjasta riippuen 300-1500 € alv 0% välissä. Mitä isompi kampanja on, sitä enemmän optimointiin kulutetaan aikaa.

Tehostetaan myynti kasvuun markkinoinilla

Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö:

Miten voimme palvella teitä?

Ota yhteyttä henkilökuntaamme: